zondag 24 mei 2009

Memphis


Graceland is de moeite waard.Wij waren zoals gebruikelijk bij dit soort gelegenheden vroeg, kochten een kaartje en stapten in de shuttlebus naar Graceland Mansion. Bezichtigen van het huis gaat net zo als het bezichtigen van de kastelen aan de Loire: je mag de kamers in tot aan de afzetting met dik koord (zelfs het koord lijkt hetzelfde). Elvis heeft een groot aantal gouden platen gemaakt en ook een aantal platina. Die waren allemaal tentoon gesteld in een aparte vleugel van de mansion.
Maar wij zijn toch na dat bezoek al verzadigd van de trip en stapten uit de bus voor een souvenir winkel. Wat moet je meenemen? Dat was niet alleen ons probleem, we troffen verschillende vrouwen die zich zorgen maakten over hun budget. Je kwam hier maar een keer in je leven en dus moest je eigenlijk alles meenemen.
Ondertussen werd onze dag voortdurend onderbroken door kortdurende regenbuien. Het was nauwelijks de moeite daarvoor een parapluie mee te nemen, tegen de tijd dat je die had opgestoken was de bui weer voorbij. En het speelde zich af bij een temperatuur van 26 a 27 graden , ook al geen temperatuur om een jas aan te trekken.
We lieten Graceland voor wat het was en gingen downtown naar de Bealestreet, een zeer belangrijke straat in Memphis. Het stuk dat wij bekeken had alleen maar bars, en restaurants en allemaal in het teken van de jazz. Een folkloristisch stukje Memphis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten