dinsdag 19 mei 2009

Jetlags en koufront

Het is lastig om vast te stellen wanneer je last heb van een jetlag. Dat komt misschien doordat we de gewoonte hebben, wanneer we zoals met onze reizen naar Amerika, onmiddellijk over te stappen naar de dagindeling van Amerika. Dan hebben we wel een dag die zo'n zes uur langer duurt dan normaal, maar gaan we onmiddellijk slapen op een aan de omgeving aangepaste tijd. Het opstaan is dan een heel andere zaak. Daarna is het moeilijk nog vast te stellen of we moe zijn van de jetlag of van de vermoeienissen van de reis. Het feit dat we tijdens de film in slaap vallen is daarbij niet zo'n sterk argument. Dat doen we thuis ook wel.
We zijn hier terecht gekomen in de regentijd volgens de kranten. Maar tot gisteren hadden we niet veel meer gezien dan verspreide bewolking; we waren nog niet echt nat geworden. Gisteren werd het anders. Tegen één uur gistermiddag ging we op weg naar de City Hall (het gemeentehuis) lunchen bij Vic &Angelo on PGA. Een restaurant in stijl. We zaten comfortabel op het terras en het brood dat onze lunch begeleidde werd geserveerd in een papieren zak die aan tafel werd omgekeerd. De vier sneedjes stokbrood vielen daardoor netjes op een bordje. Toen we de lunch op hadden zei de kelner dat we precies op tijd waren gekomen want dat het met een paar uur zou gaan regenen. We bezochten de City Hall - fraai en zeer ruim opgezet - zoals alles hier - en inderdaad na onze thuiskomst duurde het niet zo lang meer voor het begon te regenen. Niet zomaar een beetje maar een soort tropische bui, die de hele avond duurde. Dat merkten we doordat we gisteravond een bezoek brachten aan Betty's zoon Jeffry. Jeffry had een nieuwe televiesie van 43", een van die monsterapparaten waarvoor je echt een grote kamer nodig hebt.
Vanmorgen zag ik in de Palm Beach Post dat er een koufront over Florida ligt, waardoor de verwachte middag temperatuur vandaag ongeveer 27 graden is. Ook dat is wel uit te houden. Men verwacht hier in de komende vier dagen tot zo'n 15 centimeter regen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten