dinsdag 11 november 2014

Cruise 2

Zoals gezegd: de cruise lijkt vooral gericht op eten en drinken - en op geld verdienen natuurlijk. Weliswaar zijn de maaltijden inbegrepen bij de kosten van de cruise, maar de drankjes daarom heen niet die worden netjes ten laste gebracht van het tegoed op de blauwe sleutel/creditcard. Daar is niets mis mee natuurlijk al is het voor ons een beetje ongewoon om voor iedere borrel een kassabon te moeten tekenen. Wat ook voor de Amerikanen niet geheel vanzelfsprekend lijkt is dat in dit geval op de kassabon ook een standaard bedrag voor bedieningsgeld is opgenomen.
De interesse van de reizigers gaat ook voornamelijk naar zalig nietsdoen in de zon op het volledig vlakke water van de Caribische Zee tussen Cuba en de zuidpunt van Florida. Afgezien van de vage door de atmosfeer blauw gekleurde streep land aan bakboord is er de vrijdag niets anders te zien dan water en lucht. De belangstelling voor dit beeld ebt snel weg bij de meesten. En zo zien we bij de vier zwembaden die we tegenkomen aan boord mensen op dekstoelen met vooral veel zonnebrillen en veel overgewicht.
Voor sommigen is dit leven de ultieme vorm van ontspanning of leven. Bij de rampoefening zaten we naast een echtpaar dat de cruise niet gebruikt voor iets anders dan het leven aan boord. Het zal in Cozumel niet aan land gaan. Anderen blijken helemaal niet geïnteresseerd in de bestemming, er zijn genoeg activiteiten aan boord: op dek 15 zien we aan twee tafels Mah Yong spelen, een meter of zes van het zwembad en twee meter van het café dat een groot deel van de dag met een gevarieerd buffet open is. Aan de andere kant van het dek is een ruimte gereserveerd voor tafeltennis en een dek hoger is een kleine golfbaan. De cruisemaatschappij organiseert hier de hele dag activiteiten, zo wordt er gebridged , geschaakt en er is zelfs een wedstrijd snel-sudoku... In een van de salons wordt aan lijndansen gedaan, en in een andere is een heel casino ingericht. Deze boot is 300 meter lang en 40 meter breed. Uiteindelijk zijn er 18 dekken, waarvan de bovenste drie niet meer de hele lengte van de boot overspannen.
De uitstalling van gerechten in het café op dek 15 is van dien aard dat wij voor de lunch ook iedere keer meer eten dan nodig is. We voelen ons overgewicht per dag toenemen, ook al gaat Freerk voor de ontspanning iedere keer een tijd naar de fitnessruimte om hard te lopen.


Geen opmerkingen: