maandag 17 november 2014

Achteraf

Regels
Hierbij nog een foto die past bij mijn stukje over regels van 12 november. De foto werd genomen op het parkeer terrein bij het winkelcentrum in Abacoa, vlakbij Betty en Freerk. De bordjes stop staan op een weg die voor het winkelcentrum langs loopt. De parkeerplaatsen moet je je voorstellen links van deze weg en daarvan gescheiden door een groenstrook. De weg zelf is voorzien van zebra's om voetgangers te laten oversteken naar hun auto, en van verkeersdrempels om de snelheid van auto's te dempen. De maximum snelheid op het terrein is 20 m/h (ong 32 km/h).

Eten
Ik heb al een paar maal aangegeven dat de porties in de restaurants voor Nederlandse begrippen groot zijn. Temeer daar wij nog horen tot een generatie die opdracht had zijn bord leeg te eten.
Veel Amerikanen zijn zich bewust dat ze niet zoveel eten nodig hebben. Ze passen een van de volgende strategie├źn toe:
1. Je bord niet leeg eten; dit is zeer voor de hand liggend.
2. Wat je niet meer aankunt meenemen in een aparte doos, Dit wordt zeer veel toegepast, het betekent in feite dat je twee keer eet van het eten van het restaurant.
3. Delen. Dit is natuurlijk ook een hele handig manier; je zegt -'we share this dish' - en niemand kijkt daar van op. In veel restaurants krijg je dan tegen wat meerkosten een extra bord en bestek.

Natuurlijk zijn er ook veel Amerikanen die hun bord zo goed mogelijk leeg eten. Ik denk dat je in die kringen de meeste gevallen van obesitas tegen komt.
 
 

Geen opmerkingen: