zondag 18 oktober 2015

Oude koffie

We stopten bij Wendy's even voor een kop koffie. Afgezien van iemand die buiten gebruik maakte van de drive-in waren we op dit uur de enige bezoekers. Achter de bar stonden drie of vier meisjes de zaak voor te bereiden op de komst van veel meer klanten.
Koffie?
Het duurde even voor we het meisje dat ons hielp zover hadden dat ze slechts de helft van de normale hoeveelheid in een beker schonk. Toen dat gelukt was bleek de koffie al een zekere leeftijd te hebben. Dat proef je onmiddellijk. Dit was geen vers gezet bakje. Maar ook oude koffie is koffie dus we dronken in stilte. Ik reken wel even af zei Anneke.
Dat duurde even, de meisjes raakten in discussie tot er een wat ouder meisje verscheen: de rekening werd opgemaakt: $ 0,0. We hoefden niets te betalen. Sr. stond er voor de koffie op de bon. Krijgen senioren de koffie hier voor niets? Oude koffie voor oude mensen.

 Toen we de zaak verlieten passeerden we in het midden van de lange wand het bordje waarop stond dat WIFI in de zaak gratis is. Mijn oog viel op de braille boodschap onder de tekst. Gelet op het aantal tekens stond daar ook wi-fi.
De vraag die automatisch rijst: hoe weet de slechtziende dat hier een boodschap in braille hangt? Als we aannemen dat hij - als hij het wel weet de braille kan toepassen bij het selecteren van het juiste netwerk.
Het zijn de vragen die de verwonderde reiziger bezig houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten