zaterdag 25 oktober 2014

Met mijn neus in de boter

De vlucht verliep vlekkeloos. We zouden zeer bijtijds bij Freerk en Betty zijn geweest als we niet eerst op zoek waren gegaan naar iets om te eten of te drinken. Het was twee uur en Freerk had sinds zijn ontbijt nog niets gegeten. Er was alle reden om daar eerst iets aan te doen.
De dichtsijzijnde gelegenheid volgens de GPS was Hooters, vanaf Sanford Inernational Airport zo' n 10 km naar het noorden.  Dus wij naar het noorden;harlie  dat  was eigenlijk de verkeerde kant uit, want voor Palm Beach Gardens moesten we naar het zuiden. Hooters is ook een Amerikaanse slang uitdrukking voor tieten. En zo was het ook: we werden bediend door meisjes die net voldoende kleren aan hadden om hun borsten goed uit te laten komen, zodanig dat soms de vraag rijst: is dat wel allemaal natuurlijk? Voldoende dus voor eventueel vervolg onderzoek, al zijn we daar maar niet aan begonnen. Toen we uiteindelijk de reis naar het zuiden ondernamen, raakten we min of meer verstrikt in de aanwijzingen van GPS en reden mijlen om - althans zo leek het.
De volgende morgen vielen we meteen in het ritme van hier:
Bij het ontbijt de Palm Beach Post, de regionale krant van Palm Beach County. De PBP heeft in deze verkiezingstijd een bladzijde ingeruimd voor wat men noemt Balanced Views: een democratische (from the left) en een republikeinse (from the right) blik op de toestand. Vandaag werd From the Left ingevuld door Gall Collins, die liet zien hoe de kandidaten van links en van rechts vechten om de stem van de vrouw. Al citerend zie ik dat rechts beweert dat vrouwen in de toekomst alleen maar af kunnen studeren als de belastingen (door links gepropageerd) omhoog gaan. Daar staat tegenover dat volgens links het rechtse programma tegen Obamacare er op neer komt dat vrouwen geen mammografie meer kunnen laten doen.
En fans van de TV-show: say yes to the dress, (kan ook in Nederland worden gevolgd) zien dat een jonge vrouw een voorkeur heeft voor de Rick Scott trouwjurk (Rick Scott is rechts kandidaat gouverneur voor Florida), terwijl haar moeder de duurdere Charlie Christ (de kandidaat voor links) -japon aanprijst.
Aan de top voor mij staat echter de bijnaam die Mark Udall heeft gekregen (Mark Udall is de democratische kandidaat in Colorado). Commentatoren noemen hem Mark Uterus, die de nadruk legt op de reproductieve rechten van de vrouw. Aardige verhelderende lectuur.
Overigens kan men vanmorgen de visie van rechts nauwelijks zien als een visie die evenwicht schept: hij gaat niet in op hetzelfde onderwerp maar kiest voor een typering van het beleid van Obama als dat van een verbijsterde stuurman aan de wal.
Ook dat is verhelderend natuurlijk; het laat eens te meer zien hoe politici niet discussieren maar langs elkaar heen praten met hun eigen monoloog.

Geen opmerkingen: