dinsdag 10 april 2012

Schotland

De houtdraaier keek met een zekere weemoed terug op de bijna verdwenen wereld van het houtdraaien. Er is nauwelijks nog iemand te vinden die het vak beheerst. Hij was niet zo lang geleden wezen kijken op een technische school en de nieuwe wereld van het pottenbakken gezien. Als je daar de opleiding gevolgd had kon het zijn dat je nog nooit klei had gevoeld. Het was allemaal design vanachter de computer, het ontwerp werd dan naar Midden Engeland gestuurd en daar gemaakt en gebakken. Het gerede product werd dan weer terug gestuurd.
Hij, de draaier die ons dit vertelde had werk verkocht aan Camilla die inmiddels beschermvrouwe was van zijn winkel in Ballater.
Freerk twijfelde er aan of zalm wel echt boven water komt als hij stroomopwaarts gaat om te paaien. Benna was echter overtuigd van wel en vond op onze trip naar Aberdeen ook de zalmtrappen bij Feugh. Het ging langs slingerweggetjes, maar het riviertje was spectaculair. We zagen geen zalm anders dan op een informatiebord aan de kant en het is niet duidelijk of Freerk nu overtuigd is van de springende zalm. Misschien is hij gaan twijfelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten