vrijdag 6 april 2012

Schotland

We zijn nog maar in Amsterdam. Maar de reis begonnen. Nadat we vanmiddag naar de stad zijn gegaan en vanaf het Koningsplein naar CA gelopen, en op de zeedijk bij een goedkope chinees gegeten hadden, was het een kwestie van enkele minuten voor we weer in de trein naar Schiphol zaten. Alleen de trein vertrok niet. De stem door de luidsprekers zei: Door een omhuld met een persoon kan de trein niet vertrekken.
Het was vermoedelijk zielig of tragisch voor de persoon in kwestie, maar toch vroeg ik me af hoe een stilstaande trein een ongeluk met een persoon kan veroorzaken.
Enfin na een twintig minuten bleek dat de trein helemaal niet zou rijden. Iedereen werd verzocht uit te stappen. Toen we uitgevonden hadden waar onze volgende trein zou vertrekken stonden twee beambten van de NS vol vertrouwen te kijken naar het nog lege spoor. Er kwam inderdaad eentrein met enige vertraging. Wederom enigszins verwarrend moesten we voor in de trein stappen. Maar voorin was indirect geval niet onmiddellijk achter de locomotief die de trein had binnen gereden, maar het andere eind.
Dit bericht werd gemaakt met behulp van mijn mobiele telefoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten