donderdag 5 april 2012

Schotland - surprise reis.

Onze reis naar Schotland heeft nog steeds het karakter van een verrassing. Goed in de loop van de afgelopen weken zijn een aantal dingen wat helder geworden. Zo weten we dat we zaterdag vertrekken rond de middag en ongeveer anderhalf uur later aankomen op het vliegveld van Edinburgh. Door het tijdverschil met Schotland is het daar pas een half uur later. We hebben ook de adressen van de hotels/B&B adressen waar we zullen verblijven. Dat op zich zelf geeft de mogelijkheid om via Google-Maps de reis ongeveer in kaart te brengen. Daaruit komen een paar dingen naar voren: de afstanden die we per dag afleggen zijn (volgens Google) niet al te groot. Er is dus tijd genoeg om onderweg uit te stappen en dingen te bekijken. Of zich de gelegenheid daartoe zal voordoen is vooralsnog onduidelijk, evenals de vraag wat we dan kunnen bekijken. Wat ook blijkt: het tracé gaat niet via de (grote) steden. Uit niets blijkt dat we een blik kunnen werpen op Edinburgh zelf, dan wel op Aberdeen of Glasgow.
Dat komt onder meer door de mededelingen die we wel hebben gekregen: één kleine koffer voor ons beiden samen. Handbagage wel toegestaan. Er is een (klein) autootje met chauffeur. We hoeven dus niet zelf te rijden. En de mededeling van Benna: je weet niet wat je ziet als je in Edinburgh aankomt. Het ziet ernaar uit dat Benna en Freerk al veel voorpret hebben gehad met de organisatie.
Maar het kan niet anders dan dat wij speculeren. Een klein autootje met chauffeur. Stel je voor de Austin mini, zoals we die zelf hadden in 1963. Als we daarin moeten met chauffeur, dan blijft er inderdaad niet veel ruimte over. Ook niet voor een flinke koffer. En in- en uitstappen voordegeen die achterin moet zitten zou voor zo'n auto niet meer het genoegen zijn van 50 jaar geleden. Dat is het eerste beeld. Maar een kleine auto met chauffeur is natuurlijk equivalent met de beperkte ruimte voor een passagier in een (mini)bus. Dat zou een veel meer voor de hand
liggend beeld opleveren. Maar in die situatie is dan onze vrijheid om reisonderbrekingen te plannen of te regelen meteen beperkt.
Surprise!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten