dinsdag 1 maart 2011

Oscar

Een ding is zeker: Freerk en Betty gaan iet anders om met films dan wij. Goed wij kijken wel eens naar een film. En we hebben natuurlijk thuis een aantal films die we kunnen afdraaien als we dat willen. Maar dat is toch iets anders dan Betty en Freerk, die twee laden vol met films hebben en zeker Betty houdt bij welke films in aanmerking komen voor een Oscar. Zo ben ik enkele jaren geleden al eens met Betty naar de bioscoop geweest compleet met beker popcorn en cola. We keken naar genomineerde Break Back Mountain, een film overigens die me niet zo erg imponeerde.
Dit weekend was er de online uitreiking van de Academy Awards. We gingen, om dat spektakel te kunnen zien naar Jef en Rhonda die een zeer groot HD-TV scherm hebben. De uitzending presenteerde alle belangrijke filmsterren die over de rode loper binnenkwamen en telde ondertussen af naar het begin van de Oscar uitreiking. Een van de genomineerde films hadden we alvast gezien: The Kings Speech. Dus we waren met name geïnteresseerd in de vraag of deze film inderdaad zo hoog gewaardeerd zou worden. We volgden dus de hele show die begon terwijl we zaten te eten.
Gelukkig kreeg The Kings Speech zijn waardering, zodat we tevreden naar huis konden keren. Een van de dingen die me bij de uitzending opvielen was dat er werd gesproken over een miljard kijkers. Zouden er echt zoveel mensen naar die uitzending kijken?
Gisteren bleek dat Betty de uitzending had opgenomen en de film opnieuw afdraaide.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten