woensdag 13 januari 2010

Balkenende

Balkenende in de nesten zegt de krant vanmorgen, naar aanleiding van Jan Peters reactie op het rapport Davids. Niets bijzonders eigenlijk. Balkenende roept de ellende over zich af. Maar zien we het wel goed? Zou het kunnen zijn dat de arrogante houding van B. meer is dan emotioneel gestuntel. Zou het opzet kunnen zijn? Immers:
- Als de berichten van de laatste tijd kloppen dan oefenen de VS druk uit op Nederland om langer in Afghanistan te blijven.
- Het CDA (Balkenende en Verhagen) geeft aan aan die druk tegemoet te willen komen, trouwe volgelingen van de VS, net als in Irak, maar kunnen dat niet met de PvdA, wel met de VVD en misschien wel met de PVV.
- Bos en Balkenende waren nooit goede vrienden en als iets is bijgebleven dan bleek dat Bos een redelijk goede tot goede crisismanager is, waar Balkenende steeds op de achtergrond blijft.
- PvdA is tegen voortzetting van verblijf in Afghanistan en kan moeilijk dat standpunt opgeven.
- PvdA doet het slecht in de peilingen en dreigt bij de gemeenteraadsverkiezingen te worden weggevaagd; het CDA blijft als altijd vrijwel constant en heeft zelfs een aanwas van jonge leden.
Het lijkt voor het CDA het moment zich te ontdoen van de eeuwige rivaal PvdA.
Misschien is het gedrag van Balkenende wel niet zo naief als en stuurt het CDA weloverwogen op een breuk aan.
We zullen zien   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten