zondag 25 oktober 2009

Esquelbecq

Benna en Georges zijn heelhuids aangekomen in Palm Beach Gardens. Dat bleek uit haar sms-je vandaag en uit het telefoontje dat ze naar hier deed. En ze heeft haar zin: het is warm daar. Hier ondertussen is de wintertijd ingevallen, waardoor ik tenminste de douche 's morgens weer kan zien.
Tegelijkertijd was het weekend. Anthony was thuis en had tot taak te zorgen dat de stallen weer schoon waren. We waren eigenlijk benieuwd hoe hij daar mee om zou gaan. Uiteindelijk kwamen Steve en Ademar, zijn vrienden hier, gezellig meespelen op de laptop van Anthony. Maar in de loop van de ochtend verdween Anthony toch naar de stal en ging aan het werk, terwijl Steve en Ademar rustig bezig bleven in huis. Dat verwonderde ons wel enigszins, maar toen we ernaar vroegen zeiden ze dat Anthony veel competenter was. Aan de andere kant leek Anthony ook niet zo verlegen om hun hulp, ze liepen hem meer in de weg dan dat ze een bijdrage leverden. Wie wel kwam helpen was Mirtylène die met Joan het weekend hier verbleef. Mirtylène was haast niet weg te slaan bij Anthony toen die in de stal bezig was, zelfs niet toen ze er achter kwam dat ook paardemest stinkt.
Anneke en ik hadden min of meer als taak het huishouden zo goed mogelijk draaiende te houden en dat leidde er toe dat Anneke met stofzuiger en bezem aan de gang ging, voor een belangrijk deel om de haren en andere ongerechtigheden van de twee honden en zeven katten onder controle te houden. Het bleek dat minstens één van de jonge katjes de kattenbak te vies vond om op te gaan zitten en er regelmatig iets naast deponeerde. Het was al met een levendig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten