donderdag 28 juli 2016

Koffer

Ons huis heeft twee balkons. meestal gebruiken we het balkon dat uitkijkt naar het oosten en het verkeer van de invalsweg naar de stad. Maar soms - als het echt warm is en we door de warme ochtendzon worden verdreven komen we op het andere balkon, dat (u raadt het) uitkijkt naar het westen. Vorige week was er zo'n warme dag en we hadden juist de koffie ingeschonken en de kussens in de stoelen gelegd toen ons oog werd getrokken door een koffer. Gewoon een koffer zoals je ze tegenwoordig veel ziet. Donkerblauw met wieltjes en een uitschuifbare beugel waarmee je hem zou kunnen voorttrekken. Eigenlijk niets bijzonders zo'n koffer, maar deze stond daar alleen en zo op het oog onbeheerd. Hij stond ook op een merkwaardige plaats vlakbij de rand van het trottoir, buiten de strook struiken voor ons flatgebouw.
Inmiddels had Piet de koffer ook opgemerkt. Hij liep er voorzichtig naar toe en bekeek hem van alle kanten zonder hem echter aan te raken. Want dat heeft de recente geschiedenis ons wel geleerd. Je moet voorzichtig zijn met onbeheerde koffers. Was dit zo'n gevaarlijke koffer? Piet liep weer terug naar het gebouw vanwaar wij hem stonden gade te slaan. Hij zag ons en haalde vragend de schouders op. Wat te doen? De politie bellen? We laten dat maar aan Piet over.
Maar inmiddels begint de fantasie te werken. Wie laat er een koffer achter op een stille plek langs het trottoir. De kans is klein dat er een bom inzit, want er moet al een hevige explosie uitkomen wil die vanaf die plaats schade aanrichten. Dus mogelijk iemand die hem achter gelaten heeft als bedoeld voor het grof vuil? Of iemand die een afspraak had om zich te laten ophalen voor een reis met de bus naar het buitenland? En voor wie het ophalen wat langer duurde dan gedacht. En toen de auto eenmaal langs kwam en de inzittenden begroet vergat de koffer in de auto te doen? En dus iemand die bij de bus aangekomen tot de conclusie kwam dat hij/zij zijn/haar koffer miste. En toen de keus had om in de bus te stappen zonder koffer of terug gaan en de bus missen?
De mogelijkheden waren legio.
En ondertussen stond de koffer daar en Piet belde op. De politie kwam, maar toen waren wij al weer met andere dingen bezig, de politie kwam, bekeek de koffer en nam hem toen mee. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten