dinsdag 5 februari 2013

Amerika, sex, drugs, religie

Tijdens de party praatte ik met Naomi; Naomi is geboren in Israel en heeft met haar man Fred veel heen en weer gereisd naar dat land. Ze was in de jaren zestig ook in Nederland geweest. Ze vond de Amerikanen hypocriet in hun houding tegenover sex,  een standpunt dat ik graag ondersteunde. Naomi vertelde dat ze pas in de VS op het strand haar baby een schone luier gaf. Ze werd er op aangesproken dat dat niet kon. Op haar vraag waarom niet, was het antwoord dat de baby bloot was. Dat deed je niet in het openbaar. Maar als je naar die jonge meiden op het strand kijkt die hun borsten voor het grootste deel uit hun bh-tje hebben hangen, wat is dan het probleem. Ik moest denken aan een van de afleveringen van een politieserie die we de afgelopen weken hebben gezien. Ik denk dat er in ieder team van de politie uit oogpunt van non-discriminatie minstens een vrouw en een gekleurde politieman/vrouw moet zitten. In dit geval was de politievrouw in haar appartement onder de douche gegaan en toen ze zich juist wilde afdrogen belde haar partner op dat er bij haar een bom tot ontsteking zou worden gebracht. De bom ontplofte, het hele appartement in lichterlaaie. De partner baande zich met gevaar voor eigen leven een weg door de vlammen om te kijken of ze nog leefde en trof haar aan naakt in de badkuip. Toen zij met veel tegenwoordigheid uit de badkuip omhoog wilde komen en zich realiseerde dat ze naakt was, moest hij zich omkeren om haar naaktheid niet te kunnen zien. Met zijn jasje aan kon ze worden weg gedragen uit het appartement.

Je ziet hier verrassende uitingen van religiositeit, zo zien we in de krant van vanmorgen dat de twee jongens die door hun vader werden vermoord, zeer sterk geloofden dat ze op een dag zouden sterven en door God zouden worden opgehaald, aldus hun tante. God de vader dus.

Ondertussen blijkt in het congres een wet in voorbereiding om wiet legaal te maken. De gedacht is dat wiet dezelfde behandeling moet krijgen als alcohol. Verkopen in  winkels die daarvoor een vergunning moeten hebben; verkopers en gebruikers moeten belasting betalen. Eerste voorzichtige schattingen een opbrengst van 20 miljard die gebruikt kan worden voor het handhaven van de wet en het terugdringen van de staatsschuld!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten