vrijdag 14 november 2014

Vakantie

Ons verblijf hier heeft na de weelde van de cruise naar Cozumel weer een normaal vakantiekarakter gekregen. We winkelen in de Garden Mall, lunchen langs de US1, brengen een bezoekje aan de nieuwe bedrijfsruimte van Freerk, werpen een blik op het zonnige strand bij Jupiter, etc. Kortom een heel ontspannen bestaan en dat alles bij mooi meest zonnig weer en temperaturen tussen de 25 en 30 graden.

We waren, al lang voor we hier waren, uitgenodigd door Linda en Mike om een keer te komen eten en dat eten vond woensdag avond plaats. Linda en Mike wonen in een andere settlement langs de Military Trail (het is me niet duidelijk hoe lang de Military Trail is, een kilometer of acht naar het zuiden kruist hij de Okeechobee boulevard en gaat dan gewoon verder) The Isles. Hun huis heeft dezelfde plattegrond als dat van Freerk en Betty, alleen hun zwembad is rechthoekig, waar dat van Freerk en Betty min of meer niervormig is. Terwijl wij ons bezig hielden met het aperitief, braadde Mike de kip op/in een apparaat dat aangeduid werd als het ei. Het ei wordt met hout gestookt en door de houtsoort te wisselen kun je ook de smaak van het gebraden vlees beïnvloeden. Door de openingen onder en bovenin kan de temperatuur, zoals Mike uitlegde goed constant gehouden worden. Het ei kun je overigens in Nederland ook tegenkomen bijv. bij onze versmarkt om de hoek. Het diner werd verlucht met Linda's cosmo-cocktail en aangename kout.

Gistermiddag gingen we naar de film: The Judge (zaal 13 van het Cobb-Theater in de Gardens Mall). De film was goed en werd Amerikaans compleet met popcorn en cola. Het verhaal van de haat liefde verhouding tussen vader (the judge) en zoon (de advocaat), waarbij de zoon uiteindelijk zijn vader moet verdedigen als die een ongeluk veroorzaakt. De zaal was niet geheel vol - ik dacht met ons mee zo'n tien mensen te zien - maar het was overdag en er zouden nog vier voorstellingen volgen.
En daarmee komen we aan vandaag: op het programma staat in ieder geval opnieuw een bezoek aan de senioren cursus en nog wat boodschappen. Morgen moeten we ons opmaken voor de reis naar Nederland.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten