zaterdag 1 november 2014

Halloween


DSC02868
We hebben er in het verleden nooit bij stil gestaan maar nu Freerk in de VS woont kunnen we er niet omheen: zijn verjaardag valt samen met de viering van Halloween. Dat betekende dit keer ‘s morgens zingen voor Freerk en ‘s avonds verkleden voor Halloween. Het verkleden lijkt wel op de carnavalsuitrusting in het zuiden van Nederland, alleen zijn  de vermommingen iets meer morbide. Het wemelt van de geraamten en doodshoofden. Uiteindelijk Halloween is een oud Keltisch feest ter gelegenheid van het einde van het jaar.
Het is hier ook steeds meer een feest voor de kinderen. De gemeente Palm Beach Gardens heeft in de omgeving van het gemeentehuis een heel terrein ingericht voor de viering van Halloween. Als we daar met Spencer en Trent komen lijkt mij het terrein te groot voor het aantal bezoekers. Freerk constateert ook dat het vorig jaar veel drukker was. Voor de kinderen is een wandeling uitgezet langs de bekende figuren uit sprookjes en kinderverhalen. We komen langs de kleine zeemeermin, spider- en superman. captain Hook, etc. Ieder van deze figuren heeft een zak met snoep bij zich en deelt die uit aan de passerende kinderen. Spencer en Trent hebben het gauw door. Spencer kijkt dan ook al gauw nauwelijks meer naar de sprookjesfiguren; hij houdt zijn emmertje klaar en loopt dan naar de volgende. Trent geniet ondertussen met volle teugen en lacht bij alles en iedereen. Aan het eind van de wandeling wil hij nog steeds meer. Spencer is dan aan het eind van zijn latijn. Hij staat er een beetje verloren bij.
Ter gelegenheid van het dubbele feest gaan we gezamenlijk eten. En ook hier Trent geniet van zijn sandwich, maar Spencer valt langzamerhand in slaap en heeft geen weet meer van de wereld om hem heen.
DSC02925

Geen opmerkingen:

Een reactie posten