maandag 4 februari 2013

Superbowl

Betty was de hele week bezig met het organiseren van de superbowlparty die dit keer hier werd gehouden. De lijst met gasten, wat moet er worden gegeten, schoongemaakt en verplaatst. En in de loop van de week hebben we de verschillende dingen in huis gehaald, chips om te eten, chips om te dippen, bier, wijn, kaas, nieuwe bloemen op het terras, etc. Gisteren was het zover. De wedstrijd zou om een uur of zes beginnen en 's morgens begon Betty met het klaarmaken van de chili. Freerk spoot de patio schoon en zette een tafel klaar als bar, de barbecue werd om het huis heen gereden, kinderstoelen verdwenen uit de kamer. Ballonnen verschenen.
Opmerkelijk genoeg kwamen de gasten vrijwel allemaal in een heel kort tijdsbestek binnen, ze voegden hun eigen hapjes toe aan wat er al op de tafels stond en ze voorzagen zich van drank.
De wedstrijd begon. Hoewel het mooi weer was, was de temperatuur ' s avonds niet erg hoog en iedereen bleef binnen. De patio werd eigenlijk niet gebruikt.
De mannen zetten zich voor de televisie, de dames hielden enige afstand, praatten met elkaar en wierpen zo nu en dan een blik op het verloop van de wedstrijd.
Zo nu en dan werd geconstateerd dat de uitgestalde etenswaren niet zo goed waren voor de lijn. De hapjes verdwenen echter wel geleidelijk en voor een groot deel.
De wedstrijd was niet zo  belangrijk want hij ging tussen twee partijen die hier weinig aanhang hebben. Niet iedereen bleef ook zitten tot het einde. In de loop van de tweede helft ging een aantal gasten weer naar huis.
En zo vormde de wedstrijd eigenlijk alleen maar de aanleiding om elkaar te ontmoeten voor een gezellig feestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten