donderdag 5 april 2012

Schotland - surprise reis.

Als je, zoals in dit geval, voor een reis maar weinig bagage mee mag nemen is er een ding van het grootste gewicht. Hoeveel en welke kleren neem je mee?
Het meest normale antwoord is natuurlijk: dat hangt van het weer af dat je kunt verwachten. Welnu als we de berichten mogen geloven geeft het weer in Schotland nauwelijks een aanknopingspunt. Een goede week geleden was de temperatuur in het gebied waar we doorheen zullen reizen omstreeks 23 graden. En afgelopen dinsdag was er ca 10 centimeter sneeuw gevallen (waardoor een stel Belgen in moeilijkheden was gekomen). Het verkeer was een chaos geweest. Deze extremen werden door het verkeersbureau zeer blij ontvangen: het demonstreerde maar weer eens hoe wisselvallig het weer in Schotland kan zijn.
Volgens de weersverwachtingen van nu zou de sneeuw weer moeten zijn verdwenen. De temperatuur is ongeveer even hoog als in Nederland. En voor het weekend en daarna verwacht men blijkbaar een zelfde soort weer als nu.
Weinig aanknopingspunten dus voor de mee te nemen kleding. Dus ga ik maar uit van mijn beproefde meerlagen systeem: veel niet al te dikke lagen kleren over elkaar heen, waarvan ik de meeste kan uitlaten afhankelijk van de weersomstandigheden. We zullen zien. Ook dat is een verrassing.
En inmiddels is de koffer ingepakt.
Morgen gaan we naar Amsterdam. Het verkeer van en naar de hoofdstad heeft de afgelopen weken vrijwat moeilijkheden en vertraging gehad - ook afgelopen dinsdag was het rondom Schiphol een chaos als gevolg van een aanrijding. Om problemen daarmee te voorkomen gaan we vast morgen op stap en begint gewoon onze vakantie een dag eerder. Als we nu niet op tijd zijn voor ons vliegtuig hebben we ons of verslapen of het hotel is afgebrand. De afstand van hotel tot vertrekhal is ongeveer vijftig meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten