woensdag 13 mei 2009

Onderweg

Het duurde even voor we doorhadden dat de domotica van onze hotelkamer op Schiphol iets verder ging dan alleen de douche en de wc. Met een speciaal tablet - dat er uitzag als een soort tomtom - konden we niet alleen alle lichten op één na bedienen, maar ook de tv en de jaloezieën en dus meer of minder daglicht toelaten. Maar het leukst was wellicht de mogelijkheid om de kleur en intensiteit van het licht te regelen. Zo wilde Anneke onder de douche graag een zacht rood licht. Nogmaals: leuk speelgoed.
Vanaf het hotel was het maar een paar honderd meter naar de hal van Schiphol, waar we zonder veel moeite onze koffers inboekten. Schiphol maakte op mij een opvallend rustige indruk. Dat was al gisteravond, maar ook vandaag. Ons toestel was niet erg groot maar desondanks niet helemaal vol.
We waren vroeger dan verwacht in Philadelphia en moesten toen natuurlijk eerst door de immigratie en vervolgens door de douane om onze eenzelvigheid en onze bagage te laten controleren. Hoewel in beginsel de maatregelen nog steeds streng zijn - we moesten ook nu nog onze schoenen uittrekken en Anneke moest twee keer gecontroleerd worden op metaalwaren - had ik ook hier het gevoel dat er een zekere ontspanning was in het optreden van de verschillende beambten die redelijk vriendelijk waren. Wellicht ook omdat het minder druk was dan anders of misschien wel omdat Philadelphia toch anders is.
Maar we hebben hier de tijd en maken gebruik van de stopcontacten die ook op de luchthaven hier en daar te vinden zijn en van het openbare netwerk dat we kunnen gebruiken. Maar de dag is nog niet voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten