zondag 24 mei 2009

Alabama, Mississippi, Tenessee


Het reizen door Alabama leverde weinig op om over naar huis te schrijven. De highway 20 die ons van Oxford naar Birmingham brengt kon een autoweg in Frankrijk zijn, gewoon plezierig om te rijden. Alleen de onderbrekingen in de vorm van benzinepompen annex zijn typisch amerikaans: functioneel, groot en ongezellig. We zitten hier in een gebied met een overwegend gekleurde bevolking. Toen we de autoradio aanzetten kwamen we haast automatisch terecht bij de CBN - het Christian Broadcasting Netwerk - en bij dit netwerk precies bij het verteluurtje (the story telling hour). Het eerste uur van onze rit werd besteed aan het verhaal van Noach. Gedramatiseerd op een manier waarvan de EO nog het een en ander kan leren. Maar we hebben met plezier zitten luisteren en wilden wel het hele verhaal horen. CBN begeleidde ons de hele weg door Alabama en Mississippi. En in de supermarkt waar we even stopten voor een kop koffie was een hele stand met boeken gewijd aan de bijbel.
Heel anders was het bezoekerscentrum bij binnenkomst in Mississippi (zie foto). Dit ademde al geheel de geest van Elvis Presley. Toen we toch onderweg waren - we zaten inmiddels al van af Birmingham op highway 78 - zijn we afgestapt in Tupelo, waar Elvis werd geboren. Rond zijn geboorteheuis - inderdaad een klein huisje is een heel centrum ingericht met kerk en al. Ook de eerste kerk die Elvis bezocht wordt sterk in het zonnetje gezet. Elvis was trouwens nog niet voorbij voor ons, want ons hotel in Memphis is het Elvis Presley Heartbreak Hotel. Een soort bedevaart oord voor Presley fans. De televisie in onze hotel kamer heeft tenminste twee kanalen gewijd aan Elvis. Ook weer een boeiend fenomeen.
In de lounge wordt op een groot projectiescherm continu Elvis Presley vertoond. We zitten hier trouwens heel goed er hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer. De prijzen van de consumpties zijn niet te hoog. En voor het eerst hebben we een suite: een zitkamer en een slaapkamer apart. We zouden het hier veel langer kunne volhouden denk ik.
Het kan niet anders dan dat we morgen naar Graceland gaan, al heb ik nog geen idee van wat me daar te wachten staat.
Het is een opmerkelijk gegeven dat ik juist vanavond Adri´s e/mail over Darwin kreeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten